Girne Üniversitesinde 2021-2022 Güz Dönemi Mezuniyet Töreni Coşkusu

Girne Üniversitesinden 2021-2022 Güz Döneminde mezun olmaya hak kazanan 80 öğrenci için 21 Ocak Cuma günü saat 10:00’da kampüste bir tören düzenlendi.

Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü Coşkun Neşesibol, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Başhekimler, Enstitü Müdürleri, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Öğretim Elemanları, mezunlar, veliler ve misafirler katıldı.

Ailelerinin ve diğer konukların coşkulu alkışları ile tören salonuna giren öğrencilerin gururla yerlerini almasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmalarını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun yaptığı tören öğrenci temsilcilerinin konuşmaları sonrasında fakülte ve meslek yüksekokullu mezunlarına diplomalarının teslim edilmesi ile devam etti.

Törende Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümünden Agnes Magaya’ya diploması Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından takdim edilirken Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünden Nafiz Orul ise diplomasını Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’ndan teslim aldı.

Duygusal anlara da sahne olan tören toplu fotoğraf çekiminin ardından mezuniyet pastasının kesilmesi ve düzenlenen kokteyl ile son buldu.